Probeert u al een tijdje uw vetpercentage te verminderen, zodat uw spieren beter zichtbaar zijn? Maar gaat dit niet zo makkelijk als u had verwacht? Overweeg dan eens om te starten met droog trainen. Hierdoor zorgt u ervoor dat uw lichaam vet verliest, waardoor uw spieren beter zichtbaar zijn. Veel sporters maken hier gebruik van en iedereen heeft net een andere methode om dit te realiseren. Als experts informeren we u graag over droog trainen.

Wat is droog trainen?

Droog trainen wordt ook wel ‘cutten’ genoemd en draait om het verlagen van vetpercentage om zo veel mogelijk spiermassa op te bouwen. Dit houdt in dat u als doel stelt om af te vallen om zo veel mogelijk vet te verbranden. Hoe droger u bent, hoe meer vet u verliest en hoe beter uw spieren zichtbaar zijn. Let wel op: u kunt niet alleen maar vet verbranden en uw spieren behouden. U zult zowel vet als spiermassa verliezen bij droog trainen. Alleen als u het slim aanpakt, zult u het verliezen van spiermassa beperken.

droog trainen

Tips voor droog trainen

Er zijn een aantal punten waar u op moet letten als u wilt starten met droog trainen:

1. Hoe snel wilt u afvallen?
Stel uzelf altijd de vraag hoe snel u wilt afvallen. Bereken voor uzelf hoeveel energie uw lichaam nodig heeft en hoe snel u wilt droog trainen. Wij raden aan om maximaal 10 tot 15 procent onder uw energiebalans te zitten. Dit houdt dus in dat u 10 tot 15 procent minder calorieen per dag inneemt. Wij raden niet aan om te snel af te vallen. Dan bestaat de kans dat u veel spiermassa verliest. Probeer dus gezond af te vallen, zonder een extreem dieet.

2. Stel uw voedingsschema samen
Stel voor uzelf een gezond en gevarieerd voedingsschema op, waarbij u voldoende eiwitten inneemt. Hierdoor beperkt u uw spierverlies.

3. Sportschema aanhouden
Heeft u al een sportschema met krachttraining waar u voorheen mee  aan de  slag ging? Dan kunt u zich hier gewoon aan houden! Naast krachttraining is het ook mogelijk om cardiotraining uit te voeren, zodat u nog sneller vet verbrand. Het is geen must, maar het gaat wel soepeler.

Beginnen met droog trainen?

Wilt u graag starten met droog trainen? Kom dan gerust langs Gym Tilburg. Wij hebben genoeg apparatuur voor iedereen die komt sporten bij ons. Daarnaast beschikken we over een personal coach die u graag verder helpt bij het droog trainen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!