Iedereen wil graag een sixpack kweken en is dan ook vaak druk bezig met het trainen van de buikspieren. Het zichtbaar maken van de buikspieren is echter geen eenvoudig proces. Daar komt meer bij kijken dan wat simpele oefeningen. Wilt u weten hoe u het beste de buikspieren kunt trainen? Wij informeren u graag verder.

Goede uitvoering essentieel

Het goed uitvoeren van de juiste buikspieroefeningen is heel belangrijk voor het trainen van de buikspieren. Een verkeerde uitvoering kan namelijk behoorlijk wat problemen opleveren. Zo kan het verkeerd uitvoeren van een sit-up zorgen voor beschadiging aan de onderrugspieren. Daarnaast is het belangrijk goed te afwisselen tussen bewegingen, zodat de spieren goed getraind worden vanuit meerdere hoeken. Dit levert een snellere en vooral gebalanceerde groei op.

Juiste buikspieroefeningen

Er zijn verschillende oefeningen die u kunt doen om de buikspieren te trainen. Een van de meeste bekende zijn de crunches. Hierbij ligt u met uw rug plat op de grond en uw knieƫn gebogen, waarna u uw hoofd en schouders optilt zonder dat uw rug van de grond komt. Deze oefening kunt u ook zijwaarts uitvoeren voor de schuine buikspieren. Hierbij ligt u met uw zijkant op de grond liggen en legt u uw bovenste been over uw andere been heen. Voor meer effectieve buikspieroefeningen helpen we u graag in onze gym in Tilburg!

Buikspieren trainen

Eetpatroon net zo belangrijk

Het zichtbaar krijgen van die sixpack is niet alleen maar buikspieroefeningen doen. Het verbranden van vet is net zo belangrijk om te zorgen dat die buikspieren zichtbaar worden. Daarvoor moet u uw eetpatroon aanpassen. Een goede voeding is essentieel om daadwerkelijk resultaat te boeken en dus zult u hier ook mee aan de slag moeten. Alleen zo zal de sixpack naar boven komen.

Samen werken aan uw buikspieren?

Wilt u graag aan de slag met het trainen van uw buikspieren, maar kunt u wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van de beste oefeningen en een juiste uitvoering? U bent van harte welkom om bij ons te komen werken aan strakkere buikspieren. U kunt ook met een personal coach aan de slag om uw doelen te bereiken. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!