Veel mensen vinden dat ze iets meer moeten bewegen. Toch blijkt het vrij lastig te zijn om deze gezonde gewoonte vast te houden. Het is toch leuker om samen met vrienden een terrasje te pakken of naar de bioscoop te gaan in plaats van te bikkelen in de sportschool. Voor velen is het een hele prestatie om hun hardloopschoenen aan te trekken en buiten te gaan. Wij hebben een aantal tips voor u, zodat u de motivatie om te sporten niet verliest!

Vaste dagen sporten

Het is belangrijk om een gewoonte aan te houden. Daarom is het handig om uw sportmomenten te plannen, zodat u elke week op die dag even langs de sportschool gaat. Houd deze gewoonte vast en blijf doorgaan.

Leuke sport beoefenen

motivatie voor sportschoolU wordt vooral gemotiveerd als de sport die u beoefend leuk is. Hierdoor zult u het langer blijven volhouden en verliest u ook nog extra kilo’s. Simpele dingen, zoals skeeleren met een vriendin kan sporten extra leuk maken. Ook is het handig om uw favoriete liedje aan te zetten tijdens het sporten. Zo gaat de tijd ook extra snel voorbij zonder dat u het door heeft.

Doelen opstellen

Het is gemakkelijker voor u als u doelen opstelt en deze meetbaar maakt. Wilt u bijvoorbeeld 5 kilo kwijt binnen 3 maanden? Dan is het ook belangrijk om te bedenken hoe u dit gaat bereiken. Gaat u één keer per week trainen? Wat gaat u trainen? Kortom, hoe concreter u uw doelen opstelt, des te beter! Het is handig om een trainingsschema hiervoor op te stellen en af en toe kleine aanpassingen te realiseren. Dan kunt u beter achterhalen of iets beter gaat of juist niet.

Begin klein

U hoeft niet elke dag in topconditie te zijn. Het is makkelijker vol te houden om klein te beginnen en uw lichaam de kans te geven om te wennen aan het proces. U zult zien dat u in een korte tijd veel voortgang kunt boeken. Fit worden heeft zijn tijd nodig en kan niet in twee weken gerealiseerd worden door continue te sporten.

Meer motivatie nodig?

Op zoek naar iemand die u helpt met uw motivatie? Schrijf uzelf direct in bij Gym Tilburg! Dat is al een goede start voor u om uw motivatie te behouden. Daarnaast is het ook mogelijk om een personal coach in te schakelen. Onze personal trainers zorgen ervoor dat u gemotiveerd blijft. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of meld u direct aan!