Het trainen van de benen is misschien wel een van de belangrijkste trainingen van de week. Toch wordt het vaak overgeslagen, omdat het te zwaar zou zijn. Buiten het feit dat iemand met een brede bovenkant en hele dunne benen een gek gezicht is, is het echter erg belangrijk ook de benen te trainen. Dit kan namelijk helpen in de spiergroei van andere spieren én u kunt er ook door afvallen. Waarom het trainen van benen zo belangrijk is en hoe u dat het beste kunt doen? We informeren u graag verder.

Waarom uw benen trainen?

De beenspieren zijn de grootste spiergroep van het lichaam en zijn daarom van grootbelang om goed te trainen. Bovendien maakt u tijdens het trainen van de benen hormonen aan, zoalstestosteron en groeihormoon, die bijdragen aan de spiergroei van het hele lichaam. Voor mensen die willen afvallen is het trainen van de benen ook heel belangrijk. Het trainen van de benen is zeer intensief, waardoor uenorm veel calorieën kunt verbranden met de juiste oefeningen. Dit helpt dus bij het afvallen.

Juiste manier trainen

Het trainen van de benen wordt vaak achtergesteld door te denkendat dit wel op een andere manier wordt getraind. Denk aan hardlopen, voetballen of fietsen. De progressie in kracht die daarmee wordt gehaald is echter minimaal. Het is belangrijk om ook krachtoefeningen te doen, bij voorkeur compound oefeningen. Dit zijn oefeningen waarbij u meerdere spiergroepen tegelijk traint, dit levert het beste resultaat op.

trainen van benen

Effectieve oefeningen

Voor het trainen van de benen kunnen heel veel verschillende oefeningen worden gebruikt. De meest effectieve zijn de squat en de deadlift. Bij de squat buigt u door de knieën en hurkt u, waarna u weer omhoog komt. Dit kunt u ook met gewichten doen. Zo traint u niet alleen de benen, maar ook uw buikspieren. Daarnaast zijn lunges, waarbij u telkens uitstapt tot uw knie een hoek maakt van 90 graden, effectief voor het trainen van de benen.

Ga aan de slag met benen trainen!

Het is dus van belang om ook uw benen te trainen. Dit kan het beste door middel van krachttraining. Wilt u aan de slag met het trainen van uw benen? Kom dan gerust langs bij Gym Tilburg. Wij hebben de apparatuur en gewichten om uw benen effectief en optimaal te trainen. We kunnen u daarnaast ook helpen de juiste oefeningen goed uit te voeren. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken!