Voeding is van groot belang voor uw lichaam. Vooral als u een sporter bent die zich dagelijks in de sportschool bevindt. Ook is het van belang om op uw voeding te letten als u een paar extra kilootjes kwijt wil raken met behulp van sporten. Het is dan belangrijk om niet te veel te eten, maar ook zeker niet te weinig. Daarnaast is voeding belangrijk bij het herstellen van uw lichaam na een zware work-out. Wij voorzien u graag van voedingsadvies in combinatie met sporten.

Eten voor het sporten

Het is verstandig om niet te veel te eten voordat u begint met sporten, daar kunt u namelijk last van krijgen. Uw lichaam moet dan zowel sporten als verteren en dat kan zorgen voor pijn en kramp. Als u intensief gaat sporten is het verstandig om drie uur ervoor niets meer te eten. Gaat u alleen hardlopen? Dan kunt u een uur van te voren gerust een stuk fruit of een boterham eten. Er zijn echter ook mensen die prima intensief kunnen sporten terwijl zij een uur van te voren gegeten hebben. Dit verschilt per persoon.

Eten na het sporten

Na het sporten is het van belang dat uw lichaam zich hersteld. U heeft dan koolhydraten en eiwitten nodig zodat uw energievoorraad wordt aangevuld. Ook zal uw vermoeidheid verminderen na het innemen van koolhydraten. Eiwitten zijn nodig voor herstel en opbouw van uw spieren, zodat u spierpijn voorkomt of verminderd. Denk hierbij aan het consumeren van kwark en vlees. Deze zitten vol met eiwitten.

Als u sport om af te vallen, kunt u beter iets minder nemen. Het is dan verstandig om de hele dag iets minder te eten en na het sporten uw voorraad aan te vullen. Zo kunt u weer er tegen aan bij Gym Tilburg!

Shakes en voedingssupplementen

Sommige sporters maken gebruik van eiwitshakes en voedingssupplementen om direct de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Echter is dit niet noodzakelijk. Een normale sporter die gezond en gevarieerd eet krijgt normaal gesproken voldoende voedingsstoffen binnen. Daarnaast adviseren wij om groente en fruit te eten zodat u voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt. Dan zijn voedingssupplementen onnodig.

Meer informatie?

Heeft u vragen over ons voedingsadvies in combinatie met sport? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen u graag verder, zodat u op de juiste wijze werkt aan uw lichaam.