‘Ah dat reepje chocolade kan toch geen kwaad?’ Als u een hele reep in uw eentje eet kan dat wel degelijk kwaad. Dit geldt voor alle soorten ongezonde snacks en vettige etenswaren. Fastfood en ongezonde tussendoortjes zorgen ervoor dat er veel verandert in ons lichaam. We hebben het niet direct door, omdat die zak met chips zo verleidelijk is. De meeste mensen hebben ook pas achteraf spijt dat ze die zak met chips hebben opengetrokken. Maar wat doet ongezonde voeding met onze lichaam? Wij informeren u graag verder.

Effecten van alcohol

Drinkt u regelmatig alcohol? Dan adviseren wij om dit te verminderen. De vertering van alcohol kost veel energie voor uw lichaam, waardoor u eerder vermoeid raakt. Mensen die geen of weinig alcohol innemen, zullen minder snel moe zijn dan mensen die vaker alcohol innemen. Daarnaast kunt u minder goed slapen nadat u alcohol heeft gedronken. Dit leidt weer tot vermoeidheid overdag en depressieve gevoelens.

Ongezonde snacks

Eet u wel eens snacks? Ook dan zult u merken dat u vermoeid raakt. Vooral zoetige tussendoortjes zijn boosdoeners. Nadat u een tussendoortje inneemt, gaat u merken dat u zich veel fitter voelt dan voorheen. Maar niets is minder waar, na een tijd voelt u zich moe en uitgeput, omdat uw lichaam het tussendoortje aan het verteren is. Heeft u toch enorm veel zin in een snack? Kies er dan voor om een handje vol noten te consumeren. Dit zorgt voor een verzadigd gevoel en is ook nog eens gezond. Twee vliegen in één klap!

ongezonde voeding

Concentratieproblemen

Ongezonde voeding kan zorgen voor toenemende concentratieproblemen. Dit is vooral te merken bij kinderen die eerst een heerlijk toetje mogen eten van hun ouders en vervolgens niet meer kunnen luisteren in de les. Hetzelfde gebeurt ook bij volwassenen, maar is het minder goed zichtbaar. Dit komt doordat wij ons beter kunnen beheersen dan kinderen. Daarom uiten we het minder. Te veel suiker en snacks kunnen in de toekomst zorgen voor ernstige concentratieproblemen. Zorg er dus voor dat u dit beperkt!

Houdt u ook van uw lichaam?

Wilt u liever een snack eten of luisteren naar uw lichaam? Wij adviseren om te luisteren naar uw lichaam, zodat u later geen spijt krijgt. Het is makkelijker om op uw lichaam te letten door regelmatig te sporten. Zo creëert u een balans tussen voeding en sport. Kom gerust langs Gym Tilburg om uw work-out uit te voeren! Uw lichaam is het enige wat u heeft, zorg er dus goed voor!